Аз не искам да следвам когото и да било друг или да се старая да живея като него, а да бъда единствено самия себе си.

Ако имам изобщо някакво послание, то е следното: учете се на каквото ви е нужно в момента от когото си искате, но винаги бъдете верни преди всичко на самите себе си!

Всъщност това послание дори не е мое - аз съм само един от многото негови съвременни приносители. Поради това не искам да водя никого нито към себе си, нито към когото и да било друг.

Искам само да призова всеки, който чете тези редове, винаги да вярва в себе си, да бъде верен на себе си и неизменно да следва единствено своето, а не нечие чуждо призвание!

Както е казал много преди мен един мъдър древен поет:

„Дълго се търсих в другите и бях далеч.
Сега се вглеждам в себе си, за да се открия.
Така се превръщам в това, което извечно съм...”

Наистина аз изпитвам големи лични симпатии и уважение към тези големи и ярки индивидуалности, които понякога хората неточно наричат "Учители", въпреки че те самите смятат себе си преди всичко за "огледала”.

"Огледала", чиято мисия е да обръщат насоченото навън внимание на човека към него самия, към собствения му уникален център на живот и съзнание, а не да го "учат" на каквито и да е външни знания и умения, подобно на доста други нашумели и твърде спорни "Учители”.

От момента, в който вниманието на даден човек бъде наистина трайно пренасочено навътре към своя собствен център и извор, всички "Учители", всички свещени и други писания, и дори самите "хора-огледала" стават почти излишни за неговото по-нататъшно вътрешно пробуждане.

 

 

Andysan - Моето послание